Belofte

boordstenenIk stootte vandaag op een oud artikel in de Gazet van Antwerpen : “Meutekeslei wacht verharde strook”. (25/01/2008). De “Meutekeslei” , voor wie het niet zou weten, is de oude, volkse naam voor onze Tuinlei en is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van “Maetenhoekstraat”. Wat op zijn buurt dan weer de vroegere benaming was van de buurtweg die gedeeltelijk hetzelfde traject volgde.

Maar dat terzijde. In het bewuste artikel , staan toch enkele markante passages die in het licht van de recente gebeurtenissen toch niet onbelangrijk blijken.  Ik lees met u mee:

De bewoners stelden daarom voor een strook van de weg te verharden.”  Inderdaad, we zijn steeds vragende partij geweest en gebleven voor een degelijk fietspad .

“Daarom laten we links van de Meutekeslei richting Niel een strook verharden.”
Als dit een idee moet geven over wat ons gemeentebestuur verstaat onder ‘verharden’, dan begin ik toch te twijfelen waarover wij ons nu druk maken.

“Die wordt afgelijnd met boordstenen”
Yep. Die boordstenen zijn er gekomen. Ze liggen er nog, Over hoe en waar, zwijgen we even.

“… en op enkele plaatsen komen paaltjes zodat er geen auto’s kunnen oprijden”.
Ik weet niet hoe jij dit interpreteert, maar ik zie hier toch duidelijk de bedoeling om de Meutekeslei zoveel mogelijk te vrijwaren van auto’s. Blijkbaar zijn de plannen gewijzigd.

“Daarnaast worden in de Tuinlei zelf in het najaar de trottoirs opnieuw aangelegd”, besluit schepen Geert Rottiers.
Hmm… het zal zeker onze schuld weer zijn dat daar tot op heden niet veel van te zien is?

Om alle misverstanden te vermijden, willen we nog even wat herhalen.

  • We zijn altijd voorstander geweest voor een degelijk voet- en fietspad over de ganse lengte van de Tuinlei en dat blijft zo.
  • Het straatcomité Tuinlei is politiek onafhankelijk en neutraal en wenst dat ook te blijven.
  • We zijn altijd bereid geweest om de overlast te dragen die hoort bij een tijdelijke omleidingsweg ten gevolge van de werken aan de Steenwinkelstraat. En die bereidheid blijft.
  • We zijn er van overtuigd dat er nog steeds alternatieve oplossingen te bedenken zijn:  Een werfweg, eenrichtingsverkeer, tijdelijke alternatieve trajecten (Hulstei?) … het zijn maar enkele suggesties.  Maar het wordt nu wel dringend.

2 gedachten over “Belofte”

  1. Ik stootte vandaag op een nieuw artikel in GVA waarin “schepen Gilbert Van de Vreken (CD&V) uit Schelle zich zorgen maakt over de veiligheid van zwakke weggebruikers “. LOL. Hij heeft kritiek op de nieuwe fietstunnels. LOL. Hij zou beter voor eigen deur vegen en eens kijken of het huidige “fietspad” in het bovendeel van de Tuinlei “voldoet aan de normen”. Die “hindernis voor de schoolgaande jeugd” had al tien jaar opgelost kunnen zijn met een strookje asfalt van 1 meter breed. Maar ja, kwestie van prioriteiten, zeker….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.