Het gaat niet om de plannen…

maar om het idee

(Bericht aan de bewoners van de Tuinlei)

Straks zal je de plannen die onze gemeente voor de Tuinlei gemaakt heeft kunnen inzien, of misschien heb je ze al bekeken.
Mogelijk denk je: “Hé, dat is zo slecht nog niet.” of je bent er misschien faliekant tegen. Maar uiteindelijk draait het daar niet om.
Waar het wel om gaat is het idee om van de Tuinlei een volwaardige ontsluitingsweg te maken, net geen tweede Steenwinkelstraat zeg maar. Je zal misschien het argument gehoord hebben dat het een lokale ontsluitingsweg is naar Niel en helemaal niet naar A12, “banaan” of E19. Maar hé, blijven die wagens dan allemaal in Niel staan of zo? Of rijden ze toch verder naar A12/N177, E19, banaan, … ? Hoe moet het dan verder met spelende kinderen, joggers, fietsers, de (nacht)rust?

Het gaat uiteindelijk  dus niet over hoe goed of hoe slecht de plannen zijn. Het gaat over het achterliggend idee en de gevolgen daarvan.

Maak l gerust uw mening kenbaar, via affiche, vlag,  bord of via deze website: www.tuinlei.be (Ook als je geen Tuinlei-bewoner bent, is uw mening welkom)

Lees ook het pamflet! (klik)

8 gedachten over “Het gaat niet om de plannen…”

 1. ik geef jullie groot gelijk !!!
  wij wonen in de matenstraat in aartselaar, en we hebben al genoeg last van de cabions van ceullemans.
  en dan nog meer verkeer NO WAY !!!!
  ik heb een zoontje van 6 en speel veel over ons in de parkwijk, dan kan hij niet meer rustig spelen.
  en nog maar niet aan te denken wat er met mijn 2 katten kan gebeuren.
  neen! dit keur ik niet goed

  vriendelijke groeten kizzy

 2. Toch wel jammer te moeten vaststellen dat er in de tuinlei heel wat mensen wonen bij wie het algemeen belang niet verder reikt dan ‘het voetpad’ voor hun eigen deur.

 3. En aan welk “algemeen belang” had u dan wel gedacht, meneer Hadermann ? Want wij hebben er al met veel mensen over nagedacht, en wij vinden het niet. Hebt u al ooit de Tuinlei gemist als doorgang naar…, ja naar waar ? De Oude Bosstraat is afgesloten “uitgezonderd plaatselijk vervoer”. Het verlengde van de Tuinlei is een onberijdbare zandweg. Dus is de Tuinlei feitelijk een zone van plaatselijk verkeer. En er is geen reden om daar verandering in te brengen. Overal in Vlaanderen worden verkeersassen gedegradeerd van rijwegen met meerdere rijstroken tot karsporen waar je amper vooruitkomt. Hier in Schelle vind men het blijkbaar nodig om een woonstraat en landelijk pad te veranderen in een verkeersas. Begrijpe wie kan. Ja, ik woon in de Tuinlei, maar kijk echt wel verder. Wij worden deel van de grote ring rond Antwerpen : Prins Boudewijnlaan, expresweg, banaan, Matenstraat, Tuinlei. Huppeldepup, zonder problemen van Berchem tot Hemiksem. Bus van Boom via Schelle, huppeldepup zonder problemen tot de vrije busbaan naar Antwerpen ipv A12. Verder kijken dan uw neus lang is, is de boodschap.

 4. Inderdaad, verder kijken dan je neus lang is….

  Ik hoop voor iedere Schellenaar en Hemiksmenaar dat deze baan er snel komt. Ik kan niet wachten.

  Verder hoop ik dat de baan veel gebruikt wordt zodat het door de gemeente Schelle geïnvesteerde geld zal renderen.

  Tuinlei zone van plaatselijk verkeer, natuurlijk maar daar zal gelukkig verandering in komen zodat iedereen er gebruik kan van maken. Ik met mijn maten en onze brommers zullen dikwijls gebruik maken van deze weg richting Boom.

  Goede beleidskeuze in Schelle!

  Ook Bob

 5. Ook Bob, ge zijt ne zielepoot … Hopelijk mag je de nieuwe asfaltlaag dan ook eens van dichtbij inspecteren als je met je stom bakkes tegen de vlakte gaat.

 6. Mijnheer Hadermann,
  Woon jij niet in de Steenwinkelstraat.
  Is het soms geen puur persoonlijk belang dat de Tuinlei wordt doorgetrokken. Hoop je niet stilletjes dat het verkeer in de Steenwinkelstraat hierdoor zal afnemen en zal verschuiven naar de Tuinlei. Volgens mij is voor u het algemeen belang gelijk met eigenbelang. Het is maar hoe je het verkoopt!!!!!!!!!

 7. Het is inderdaad maar hoe je het verkoopt.
  Heb net weer de eerste pagina’s van het propagandablad van de gemeente onder ogen genomen. En dat is me serieus in het verkeerde keelgat geschoten. Vergeef me dus bij het begin van het jaar tussen alle goede wensen deze reactie. Man, dit is in onvervalste Roemeense dictatuurstijl van dertig jaar geleden. Robke laat geen gelegenheid liggen om de bewoners van de Tuinlei in het verdomhoekje te duwen met hatelijke, platvloerse en onjuiste opmerkingen. Terwijl er van objectieve informatie voor iedereen totaal geen sprake is.
  Infovergaderingen zijn er enkel voor de bewoners van de Tuinlei zelf (als doekje voor het bloeden). Aanwezig zijn steevast enkel de “boss” himself en een enkele vazal. Kwestie van alles in stilte te laten passeren. Achteraf komen er dan van die hatelijke commentaren als :”het zou spijtig zijn mocht 1 straat de rest van de gemeente gijzelen” . Rob, hou op met uw stemmingmakerij.
  Op de eerste bewonersvergadering hebben de bewoners vanaf het eerste moment gezegd dat een tijdelijke oplossing voor de werken in de Steenwinkelstraat geen enkel probleem vormde. Getuigt volgens mij van gemeenschapszin en niet van eigenbelang.
  Het was echter ook meteen duidelijk dat er voor 1 man maar 1 doel was : een PERMANENTE ontsluiting.
  AL HET ANDERE WERD WEGGEWUIFD EN ONDER TAFEL GEVEEGD!
  In welk “algemeen” belang dan wel ?

  Dat er geen enkele tegenstem was in de gemeenteraad (nog zo’n steek onder water, uit een vorig propagandablad)is geen argument. Dit getuigt gewoon van een grote onverschilligheid van iedereen die niet rechtstreeks getroffen wordt. Als de bewoners van de Tuinlei zich niet lieten horen, interesseerde het verder geen hond wat er met die straat gebeurt. Dat weet Rob maar al te goed en daar maakt hij handig misbruik van.
  Veel mensen zijn misschien blij dat je vanuit het centrum 2 minuten sneller in de Delhaize of Lidl bent, maar dat noem ik geen algemeen belang !

  We zullen binnen vijf jaar wel zien waar het algemeen of privaat belang zit, eens deze straat een verbinding vormt met banaan, A12, expressweg, E19, Prins Boudewijnlaan, Kontich, Edegem, …
  We zullen dan pas zien waar er in, aan of naast de Tuinlei geld te rapen valt… en door wie. Vroeg of laat, maar waarschijnlijk te laat, zullen de maskers vallen.
  Op de oppositie hoef je hier blijkbaar ook niet te rekenen. Tijdens de jaarmarkt bij elk partijstandje nagevraagd : GEEN ENKELE PARTIJ was voorstander van het ontsluiten van de Tuinlei. Maar blijkbaar heeft dan toch niemand tegengestemd. Begrijpe wie kan. Is dit onverschilligheid, onwetendheid, of pure volksverlakkerij (luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden). Is het hier in Schelle kiezen tussen de cholera en de pest, of zijn er toch ergens politiekers te vinden die zeggen wat ze doen, en doen wat ze zeggen ?
  De anderen moeten in 2012 in geen geval naar mijn stem komen hengelen.

  Wanneer zien we een echt OPENBAAR debat met rationele argumenten “voor” en “tegen” in plaats van de hatelijke opmerkingen in het gemeentelijke propagandablad?

 8. het gaat zijn gang in Schelle
  iedereen is het beu :
  dus eens horen bij : Raad van State!!!!!!

  doen doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.