Vooravond

Ik wil, op de vooravond van de verkiezingen, toch nog snel even reageren op de lange CD&V-brief die de bewoners van Tuinlei en omgeving recent in de bus kregen. Alles overlopen zou me te ver leiden, maar over de paragraafjes m.b.t. de Tuinlei toch even deze vraagjes:

  • Hoe zinvol is het om een autoluwe straat her aan te leggen om dan alle moeite te doen om ze terug autoluw te maken?
  • Hoe zinvol is het om van de Steenwinkelstraat een voorrangsweg te maken, die lastige bloembakken weg te nemen en dan aan elke zijstraat een hindernis leggen? Wat gaan we morgen uitvinden? Een autostrade met verkeerslichten?
  • Het is niet redelijk om tijdens de werken aan de Steenwinkelstraat 17.000  door het centrum van Schelle te sturen, zo schrijft men. Maar waar komen zij nu vandaan en waar rijden ze eigenlijk naartoe? Als we daar ernstig over durven nadenken, dan kunnen die enkel van en naar het centrum rijden (een beetje bestemmingsverkeer uitgezonderd). Er is blijkbaar geteld hoeveel wagens door de Steenwinkelstraat rijden. Is er eigenlijk ooit geteld hoeveel wagens er vandaag effectief door het centrum van Schelle rijden?
  • De volledige heraanleg van het bovenste deel van de Tuinlei (Oude Bosstraat tot Niel)  zal één miljoen euro kosten. Het is redelijk om te veronderstellen dat ook het onderste deel van de Tuinlei (Steenwinkelstraat tot Oude Bosstraat) zoveel zal kosten.  Twee miljoen, dat is zoveel als 6 jaar besparen. Gelukkig haalt onze Schelse burgemeester deze miljoenen in Brussel (!). Enig idee wie deze uiteindelijk moet betalen? Juist: wij opnieuw, onder de vorm van belastingen of -ik zeg maar wat- een extra jaarlijkse bijdrage omdat we ons milieuvriendelijke zonnepanelen hebben laten aanpraten.
  • CD&V Schelle engageert zich om van de Tuinlei een trage landelijke weg en woonstraat te maken, zeggen ze. Fijn. Maar is het slim om 2 miljoen uit te geven voor iets wat er al is?
  • Uiteraard staat men open voor onze suggesties en vragen, lees ik wat verder. Maar net als de besturen van Hemiksem, Niel en  Aartselaar hebben ook wij sterk de indruk dat men onze verzuchtingen misschien wel aanhoort, maar uiteindelijk draait alles telkens weer uit op een dovemansgesprek..

Het is al ten overvloede gezegd en geschreven: De Tuinlei mag echt wel gebruikt worden als tijdelijke omleggingsweg. Niets op tegen. Maar volgens ons kan dit goedkoper en minder permanent verwezenlijkt worden.

Er zijn in Schelle partijen die er ook zo over denken. Denk jij daar morgen even aan?

We wensen je alvast een fijne kieszondag toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.