Kelderwater

Besix is vorige woensdag de oude riolering vol met beton komen storten. Sinds die dag zijn er mensen die vooraan in de straat wonen (het laagst gelegen deel van de straat dus) last beginnen krijgen van (veel) water in hun kelders.
Dit komt omdat het grondwater voorheen in deze oude rioleringen liep. Iets wat nu dus niet meer kan. Ook de nieuwe riolering is goed afgesloten en insijpeling van grondwater is ook daar onmogelijk. Dat wil zeggen dat de drainagewerking van de (oude) riolering weg is en de grondwaterspiegel zal verhogen.
Hierdoor ontstaat extra druk op de keldermuren en -vloer en het grondwater kan dus in de kelder sijpelen.
Als je iemand van bouwheer (Pidpa), gemeente of aannemer aanspreekt, zou je wel eens het antwoord kunnen krijgen dat het om een gekend fenomeen gaat.
Dat klopt, maar daar ben je niet zo veel verder mee.
Men zegt dat het fenomeen zich vanzelf zal herstellen na verloop van tijd (maanden?).
Controleer je kelder regelmatig en zet alles van de grond en muur weg. Er is weinig kans dat je de bouwheer, gemeente of aannemer aansprakelijk kan stellen. Mogelijk kan je wel beroep doen op je verzekering (brand of familiale) voor de reeds opgelopen schade. Waterdicht maken van de kelder is steeds voor eigen rekening, helaas.

Verder zat recent de helft van de straat (even nummers) zonder stroom en dit ook ten gevolge van stijgend grondwater. Blijkbaar was er een door graafwerken beschadigde elektriciteitskabel in het water komen te liggen met een grote kortsluiting tot gevolg

2 gedachten over “Kelderwater”

 1. Het is al 2 dagen niet meer aan het regenen
  Toch blijft het vol lopen in onze kelder
  Moet ik dan dag en nacht het water uit uitpompen ?
  Mooi straat maar de gevolgen minder mooi !!!!!!!!!
  Bij de gebuur nr 39 is belooft dat er iemand zou komen zien
  Niemand te zien
  Hoe moet dit verder

  1. Wij hebben dit ook in de Steenwinkelstraat en wij liggen op het hoogste punt, men zegt inderdaad dat het grondwater is en normaal, wonen hier 28 jaar en steeds kurkdroge kelder gehad. We voelen ons machteloos want niemand reageert , het is echt van trek uw plan en is niet ons probleem, ongelooflijk….. pffff

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.