Straatcomité Tuinlei

Ergens in de loop van de jaren groeide bij een aantal mensen van de Tuinlei het idee om eens “iets te doen” met de mensen van de straat: een feestje, een mosselsoupé of een gezellig samenzijn, … enfin iets waardoor we mekaar wat beter konden leren kennen. Eind augustus 2008 was het eindelijk zo ver: er zou een einde-vakantie-buurtfeestje georganiseerd worden.
Om te beginnen nog op beperkte schaal, maar toch gingen hier heel wat voorbereidingen aan vooraf. Er moest ook op één of andere manier voor de centen gezorgd worden (drank en versnaperingen zijn nu eenmaal niet gratis) en er moesten officiële papieren getekend worden. Het Straatcomité Tuinlei is toen officieel geboren.

Op het -overigens erg geslaagd- straatfeestje dat spontaan uitgroeide tot een straatbarbecue, werd ook het minder plezante nieuws besproken over een mogelijke heraanleg van onze geliefde straat.
Tijdens een info-vergadering die over dit onderwerp door het gemeentebestuur van Schelle werd georganiseerd, werd door het toenmalige straatcomité een oproep gedaan naar alle betrokkene buren. Wie zin of behoefte had om mee te werken, was van harte welkom om het comité te vervoegen.

Uiteindelijk groeide uit het Straatcomite Tuinlei een actiegroep die zich tot doel gesteld had de Tuinlei te laten zijn wat ze altijd geweest is: een rustige en aangename straat waar het leuk is om wonen, waar kinderen nog kunnen spelen en waar joggers, fietsers en wandelaars meer dan welkom zijn.

Wie contact wil opnemen met het straatcomité of de actiegroep, kan dit steeds doen via het gezamenlijk e-mailadres

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.