Stil

Ja, ik weet het. Het is al enige tijd stil aan deze kant van het internet. Maar dat wil niet zeggen dat onze motivatie en actiebereidheid gedaald zou zijn. Je hebt wel gelijk. Het is hoogtijd voor een kleine update.
Wel. Voorlopig wachten wij -en vermoedelijk het gemeentebestuur samen met ons- op een uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Zij moeten zich eerst uitspreken over onze aanvraag tot schorsing van de vergunning (tot heraanleg van de Tuinlei). Het idee van zo’n schorsing is dat er geen onherstelbare schade kan aangericht worden in afwachting van een definitieve  uitspraak. Maar ook zo’n “voorlopige” uitspraak kan even op zich laten wachten. Belgische toestanden.We wachten af.

Ondertussen zijn de werken aan “de banaan” aangevat. ( http://www.wegenenverkeer.be/debanaan ). Op de infovergadering in Niel was veel volk, maar over Schelle werd met geen woord gerept. Toch zijn zowat alle Schellenaren  belanghebbende.  Als alles loopt zoals gepland vallen de werken aan de banaan immers voor een groot stuk gelijk met die aan de Steenwinkelstraat. Tenzij deze laatste ondertussen op de lange baan geschoven zouden zijn (pun not intended), maar dat betwijfel ik.
Ik laat de lezer liever  zelf een oordeel vellen over de mate van coördinatie en samenspraak tussen de verschillende bouwheren, maar ik denk er het mijne van.

Tijdens de banaanwerken is er een omleiding voorzien via ‘s Herenbaan en Pierstraat (met het kruispunt aan dancing “Escape” als een van de mogelijke knelpunten).  De Nielenaars die de file willen ontwijken zullen dus niet voor de Steenwinkelstraat kunnen kiezen als mogelijk alternatief. Straffer nog, ze zullen er ons, Schellenaren, bovenop krijgen. Ongeacht of de Tuinlei nu wordt heraangelegd of niet. Maar het zal nogmaals aantonen dat de Tuinlei als ontsluitingsweg gebruiken, geen goed idee is.

5 gedachten over “Stil”

 1. Als de bewoners van de Tuinlei echt niet naast een iets drukkere straat willen wonen kunnen ze eventueel ergens anders gaan wonen?
  Zo’n straat wordt je wel gewoon met de tijd.
  Ik schaam me diep als Schellenaar hoe de bewoners van de Tuinlei zich gedragen…
  Wat zijn de bewoners van de Tuinlei meer dan de rest van Schelle?
  Aanpassen of opkrassen 😉

  Rudy

 2. Dus wij, inwoners van de Tuinlei, zijn egoisten omdat we in een rustige straat willen blijven wonen? En de overige inwoners van Schelle zijn dan geen egoisten omdat ze sneller in den Delhaize willen zijn of in Niel en dit ten koste van anderman’s rust? ‘t Is maar hoe ge ‘t bekijkt he! Kras zelf op, egoist!

 3. Nu de klachten van de omwonenden van de Tuinlei, de gemeente Niel en Aartselaar door de raad van vergunningsbetwisting zijn afgewezen hoop ik dat de gemeente Schelle eindelijk werk maakt van de verharding van de Tuinlei.

  Ben eens curieus welk gezeik en hypocriet gedoe er nu weer zal komen vanuit de Tuinlei.

  Ik hoop spoedig door jullie straat te rijden, zoals jullie door mijn straat rijden, om zo naar Boom, banaan of den Delhaize te rijden.

  Komaan gemeente Schelle, laat die groene rakkers uit de Tuinlei bakken in hun vet en ga er mee door. Jullie hebben de steun van 95% van de Schellenaren.

 4. Welwel Koekoek, u bent goed op de hoogte. CD&V bestuur zeker? Dit kan alleen het schepencollege weten. U kon duidelijk niet wachten.
  U vergeet enkel te vermelden dat alleen de schorsing is afgewezen en gans de procedure nog loopt. Uw plannen kunnen nog steeds richting vuilnisbak verwezen worden.
  CD&V communicatie nietwaar:-) De ene helft verzwijgen en de andere helft verdraaien.

  Steun van 95% van de Schellenaren? 95% van de Schellenaren die u kent waarschijnlijk want meer dan de helft ziet dit echt niet zitten.

  Nu al vergeten dat de Koekoekstraat moest worden afgesloten wegens overlast van sluikverkeer? Moet de Tuinlei volgen? Hoe dom zijn jullie daar eigenlijk? Leren jullie echt nooit iets bij?
  Als wij niet blijven ‘zeiken’ draait straks gans Schelle in de soep door jullie kortzichtigheid.

  Is het artikel over de banaan ook niet duidelijk genoeg of volgen jullie enkel de bijbel van jullie opperhoofd? Geen wonder dat het Schelse bestuur zich niet bemoeit met de aanleg van de banaan. Dat verhaal komt momenteel niet echt goed uit zeker?

  Zal ik het misschien toch nog even duidelijk maken?
  De Matenstraat/Pierstraat zijn nu al verzadigd en krijgen er tot eind 2015 al het omleidingverkeer van de banaan bovenop. Zeer verstandig van jullie om daar ook nog een keer Schelle op te gaan ontsluiten via de Tuinlei. Lijkt me echt toppie.
  95% van de Schellenaren kan niet wachten om mee in die files te komen staan.

  Ook de Steenwinkelstraat 2 jaar opengooien om er een oud Roemeense pronkboulevard van te maken lijkt me nu ook een schitterend idee. Waar wachten jullie op? 12 meter wegdek permanent onderbreken voor rioleringswerken? Laat me niet lachen.
  Zet Schelle maar compleet vast voor 2 jaar. Who cares.
  Als het maar fotookes opbrengt voor de boekskes nietwaar.

  Vergeet ook die duizenden vrachtwagens met grond niet voor het ophogen van jullie bos in de Tuinlei. Gooi die ook maar mee in het verkeer. Het is nu de moment. Of is het inmiddels een Igean bos, want dat is zo stilaan ook niet meer duidelijk. Nu nog een Uplace op de gedempte kleiputten en we zijn vertrokken! Goe bezig, man.

  Wij proberen hier de schade te beperken. Gezond verstand is in Schelle schaars geworden. Dialoog is hier onbestaand, hoe doeltreffend jullie propaganda ook mag zijn, velen weten inmiddels wel beter. Vele Schellenaren zijn ons dankbaar omdat wij onze mond open durven te doen. Vergeet dat niet want dat kan jullie wel eens zuur opbreken in de nabije toekomst.

  Nog even in tegenstelling met uw toelage, ik heet Bob en woon in Tuinlei nummer 10. Ik zet dus wel mijn naam onder mijn kritiek. Over hypocrisie gesproken:-)

 5. Als we ‘t dan toch over projecten gaan hebben waar 95% van de Schellenaren achter staan, laat het ons dan nog eens over windmolens hebben. Toen dat project werd voorgesteld stonden de altruïsten van de Koekoekstraat ook ineens op hun achterste pootjes he. Maar dat had waarschijnlijk niets met egoisme te maken, neem ik aan? Volgens mij lijden jullie aan een zwaar geval van NYMBY (not in my backyard). Maar als een ander zijn rust wil bewaren, ho ho … Steek eerst maar eens je hand in eigen boezem, vriend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.