Veldslag

De Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVB) heeft zich uitgesproken over ons schorsingsverzoek. De Raad heeft geoordeeld dat er geen “moeilijk te herstellen ernstig nadeel”  was aangetoond. Spijtig, maar we zijn niet echt verbaasd. Het is immers zeer uitzonderlijk dat de RvVB een schorsing uitspreekt op basis van een moeilijk te herstellen ernstig nadeel (MTHEN). Of zoals de advocaat het verwoorde: “U zal  mogelijk ook de vraag stellen wanneer er dan wel sprake kan zijn van een MTHEN. Het is inderdaad zo dat de Raad wel bijzonder streng is op dit vlak en dat bijzonder weinig schorsingen worden uitgesproken (slechts 10 tot 20%)” Deze uitspraak lag dus in de lijn der verwachtingen.

Heel anders ligt het als het over de grond van de zaak gaat. De RvVB moet zich immers nog uitspreken over ons verzoek tot vernietiging van de vergunning. De huidige beslissing heeft daarop geen enkele invloed en kan niet gezien worden als voorbode of zelfs maar als aanwijzing. Wij blijven er van overtuigd dat de heraanleg van de Tuinlei niet alleen zinloos is, maar ook indruist tegen alle afspraken met buurgemeenten en hogere overheid. Het zal onze gemeente niet alleen heel veel geld kosten, maar ondertussen is ook voldoende aangetoond dat de zogenaamde noodzaak omwille van de werken aan de Steenwinkelstraat eigenlijk maar een drogreden was.
We bekijken deze beslissing een beetje als een verloren veldslag. Niet geheel onverwacht, maar wel een waar we extra kracht en strijdlust uit putten.
Als de gemeente Schelle de werkzaamheden nu toch wil starten zonder de uitspraak ten gronde van de RvVB af te wachten en als zij per sé de zuurverdiende centen van de Schellenaar in onnodig asfalt wil stoppen, dan is dat volledig haar verantwoordelijkheid. Als daarna de RvVB alsnog de vergunning vernietigd -en er is echt wel een reële kans dat dit zal gebeuren- dan zal Schelle de aanleg ongedaan moeten maken. Met alle gevolgen van dien, niet in het minst voor onze gemeentekas.

2 gedachten over “Veldslag”

  1. Wij hebben volgens de procedure geen moeilijk te herstellen ernstig nadeel kunnen bewijzen. Onze gemeente heeft ook nooit een ernstig voordeel kunnen bewijzen, maar dat hoeft blijkbaar niet.
    We weten allemaal dat onze burgemeester nu al jaren alles op alles zet om een plausibel argument te vinden om deze werken te verantwoorden.
    Ik heb bewondering voor zulk een doorzettingsvermogen. Doe zo voort zou ik zeggen, misschien dat het ooit nogeens lukt.

    Intussen wordt er naar hartelust uit de gemeentekas gegraaid om de dure advocatenkosten te betalen in gans deze lopende procedure. Grappig is dat wij onze advocaten zelf moeten betalen en we tevens via de gemeentebelasting mee opdraaien voor de kosten van onze tegenpartij. Nu ik dit schrijf, is dit op zich al niet schrijnend om je gemeentebestuur ‘tegenpartij’ te moeten noemen?
    Maar goed, zeg nu nogeens dat wij egoïsten zijn die de gemeente gijzelen.
    We blijven ook doorgaan. Desnoods verkopen we een deel onze straat aan Igean om extra geld in te zamelen.

    Aan de positieve kant, moesten de werken dan toch ooit uitgevoerd worden, stelt Hemiksem hun bussluis ter beschikking voor een appel en een ei. De firma Ceulemans kan zodoende blijven werken en het onherroepelijke sluikverkeer dat met Schelle niets te maken heeft wordt dan een halt toegeroepen.
    Ik heb me alvast aangeboden om hem mee te helpen verhuizen. Het minste dat ik kan doen voor het welzijn van mijn medeburgers.

    Tevens heeft de landschapsarchitect van Niel de exacte vormgeving opgevraagd van de lantaarnpalen die Schelle wenst te voorzien. Zij gaan hun uiterste best doen om hun afsluitingspaaltjes zo goed mogelijk af te stemmen op ons ontwerp. Kwestie dat dit alles esthetisch een mooi geheel vormt. Sportief.

    Ik kan niet wachten op de toekomst. Aan de ene kant een prachtig bos, de andere kant een wei met koeien en in het midden een brede doodlopende asfaltbaan van 1 miljoen om te wandelen, fietsen, rolschaatsen,… Mooi vooruitzicht.

    Nu alleen dat waanzinnige project Steenwinkelstraat nog onderuit halen moesten die rioleringssubsidies ooit goedgekeurd worden. 2 jaar fileleed voor iets dat je met een nieuw toplaagje en nieuwe witte lijntjes ook kunt oplossen? Komaan zeg. Op wat voor planeet leven jullie?

  2. Ikke nogeens.

    Ik heb vernomen dat in de gemeenteraadszitting 23/5/13 een vraag werd gesteld rond de status van onze straat nu de schorsing van de bouwvergunning was afgewezen. De gemeente zou hier op wachten, dus wat nu?
    Hierop volgde een ontwijkend antwoord van de burgemeester, zoals we dat inmiddels allemaal kennen. Rob Mennes sprak alweer over ‘de gemeente’ die beslissingen moet nemen in verband met het ‘openbaar nut’ en als onze straat daarbij betrokken is, dat is dat maar zo. Inderdaad. Je kunt je wel zo stilaan beginnen afvragen, wat is dat openbaar nut eigenlijk in Schelle?
    Maar goed, wat gaat de ‘gemeente’ doen met de Tuinlei? Dat was de vraag. Het antwoord was wel duidelijk, jullie hebben daar geen zaken mee!
    Ik noteer dus bij deze dat de gemeenteraad hier in Schelle geen deel uitmaakt van ‘de gemeente’. Ik stel ook vast dat onze burgemeester hierbij (alweer) 100% verzaakt aan zijn plicht om de gemeenteraad transparant, correct en volledig te informeren. Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.