Geknipt

Het gemeentebestuur van Aartselaar denkt er ernstig aan om de Koekoekstraat af te sluiten voor doorgaand verkeer. Zie hun bevraging aan de bewoners naar de gewenste wijze van “knippen”. Waarschijnlijk een goede zaak voor de bewoners.
Maar het zou wel eens kunnen dat het sluipverkeer dat nu door de Koekoekstraat rijdt, later voor de heraangelegde Tuinlei kiest. Minder goed nieuws voor de inwoners van de Tuinlei dus. Aartselaar heeft al laten weten dat ze in dat geval ook de Tuinlei wil “knippen”. De heraanleg van de Tuinlei wordt dan niet alleen weggegooid geld, het wil meteen ook zeggen dat heel wat  vrachtverkeer (o.a. kleiontginning Ceulemans) plots door centrum Schelle en Steenwinkelstraat zal gejaagd worden.
Een geknipte Tuinlei naar het voorbeeld van een geknipte Koekoekstraat. Inderdaad onze burgemeester en schepenen gaven eerder al aan dat ze de Tuinlei willen aanleggen naar het voorbeeld van de Koekoekstraat … Uit deze brief blijkt duidelijk wat de  bewoners denken over zo’n heraangelegde straat.

5 gedachten over “Geknipt”

 1. Een N-VA reactie uit Aartselaar.

  Er zijn ook mensen die vinden dat alles bij het oude mag blijven in onze wijk te Aartselaar.

  Bij navraag bij ons op de gemeente Aartselaar kan Aartselaar de Tuinlei niet afsluiten zonder Niel daar in te betrekken. De helft van de Tuinlei ligt op het grondgebied van Niel.

  Ook aldaar vernomen is het feit dat de provincie een bos groot gaat aanleggen op de oude stortplaats in Schelle en de provincie wil dat dit bos bereikbaar is langs de beide kanten van de Tuinlei.

  Volgens info uit het gemeentehuis van Aartselaar heeft Ceulemans een milieuvergunning die stipuleert dat hij vanop zijn site langs de kortste weg richting N177 en A12 moet en dat is nu eenmaal door de Tuinlei richting Niel.

  Mocht ze afgesloten worden door Niel en Aartselaar zal de claim van Ceulemans niet mals zijn wordt er vermoed.

  Vergeet ook niet dat Ceulemans op zijn kosten en met toestemming van Aartselaar en Niel het laatste stuk van de Tuinlei geasvalteerd heeft.

  Hiermee geven beide gemeenten te kennen dat ze de doorgang van Ceulemans door de Tuinlei aanvaarden.

  Onze collega’s van N-VA Schelle zijn onomwonden voorstander van het verharden van de Tuinlei. Zij hebben dit dossier trouwens mee goedgekeurd op de gemeenteraad te Schelle. Volgens hen was er geen enkele tegenstem.

  Paniek zaaien is dus niet nodig. De Tuinlei kan dus niet zomaar door Aartselaar alleen afgesloten worden.

  Misschien best in de toekomst uw bronnen dubbel nakijken alvorens aan stemmingmakerij te doen en paniek te zaaien. Uw taak bestaat erin mensen correct te informeren en hen niet voor uw kar te spannen.

  Uw actiegroep is nobel ware het niet
  dat u en de actiegroep een Groen! signatuur hebben en dat uw opdracht er in bestaat zieltjes te winnen voor deze partij. Een jammere vaststelling.

  Groeten uit Aartselaar!

 2. Oei, te veel gedronken op de 11 juli-viering ?Hoewel ik nationaal veel sympathie voor N-VA heb, moet ik vaststellen dat het lokale niveau blijk geeft totaal ondermaats te zijn.
  Het bos waarvan u spreekt is al maanden geleden aangeplant. Blijkbaar heeft onze burgervader het nog niet genoeg aan de grote klok gehangen. Misschien in de toekomst UW bronnen eens dubbel nakijken. Voor de rest niks dan oud nieuws in uw reaktie. Misschien best in de toekomst eens de ganse website doornemen. Dat NVA-Schelle een bocht van jewelste moet nemen is wel duidelijk uit het oppervlakkige dossier dat samen (hmhm) met de afdeling van Niel geschreven zou zijn (maar wel verdacht eenzijdig de Schelse kant bekijkt). Blijkbaar hebt u de ganse situatie helemaal niet door. Er wordt geen paniek gezaaid ivm het AFSLUITEN van de Tuinlei, want dat IS ze op dit moment de facto. We zijn net bezorgd over het feit dat de straat wordt doorgetrokken. En uw insinuatie over de politieke signatuur en vermeende “opdrachtt” van de actiegroep is wel helemaal van de pot gerukt. Een jammere vaststelling. N-VA lokaal : in mijn ogen, gewogen en veel te licht bevonden.

 3. Beste Koe koek, reageren met een valse naam noem ik een beetje laf. U doet uw N-VA partij weinig eer aan want die probeert juist open en eerlijk te zijn.

  Het fragiele centrum van Schelle via de Tuinlei verbinden met de drukste as van de regio is dom. Vrachtwagens mengen met fietsers (zoals vandaag) is qua veiligheid al op de rand van het fatsoendelijke. Daar tweerichtings-ontsluitingsverkeer aan toevoegen zonder dat er een fietspad is in het verlengde van de straat en uitkomend op een kruispunt dat er niet op voorzien is maakt dit project alleen maar onveiliger (lees dommer). Je kunt daar nu al nauwelijks oversteken met de fiets of richting A12 geraken. Laat daar bij de heraanleg van de Steenwinkelstraat tijdens de spits ‘s morgens nog eens even 1000 auto’s extra op los vanuit Schelle. Het zal schoon zijn als het af is. Zelfs MET stoplichten zouden wij het verkeer in de Matenstraat voor meer dan de helft stilzetten tijdens de spits, zoiets kun je eenvoudig uitrekenen. Lijkt me zeer verstandig.

  En wat met de voetgangers naar het nieuwe recreatiebos? Er is verdorie geen voetpad voorzien. Alleen koning auto wordt hier in de watten gelegd. Verkeer vaak dat daar niet eens iets te zoeken heeft maar een binnenweg zoekt van Mechelen naar Hemiksem. Als de banaan er ligt zal dat zeer zeker de realiteit zijn. Hoe kun je zoiets blijven verdedigen?

  Er komt een tweerichtingsfietspad tot aan de gemeentegrens waar het dan ineens stopt. “Veilig” hoor ik CD&V steeds maar in koor zingen maar voor mij is dit een rode loper richting hospitaal. Straks krijg je op dat fietspad ook nog een keer spelende kinderen, joggers, baasjes met hond, moeders met kinderwagens… voor het nieuwe bos. Wederom, het zal schoon zijn als het af is.

  Mensen die dit alles een goed plan vinden zijn in mijn ogen niet goed wijs en daar stem ik dus niet op. Ik heb de N-VA visie over onze straat ook gelezen. Een zoektocht ja, om hun eigen standpunt kracht bij te zetten. Een dikke onvoldoende is nog zacht uitgedrukt. Ze zouden er beter eens een keer echt over nadenken in plaats van te blijven geloven in al die kwakkels die er ooit zijn rondgestuurd om zieltjes te winnen voor dit eenzijdige project.

  En nog iets, op de gemeenteraad is er hier altijd brede instemming op ELK agendapunt. Dat is hier namelijk het systeem. O-vld en Schelle Anders onthielden zich destijds, dat is dus niet automatisch iets goedkeuren. En dat was slechts het stemmen voor het tracé. De echte goedkeuring van de heraanleg zat in de beleidsnota van Schelle (2007?) en daar was toen gans de oppositie tegen geloof ik . Echte feiten kunnen verdomd hardnekkig zijn.

 4. Gewoon even ter aanvulling. We hebben ons, als Schelle Anders, destijds onthouden over het tracé omdat er enerzijds werd verteld dat men ten volle rekening zou houden met de opmerkingen van de actiegroep en er dus nog geen finale beslissing was (onthouden omdat we de pappenheimers kennen!) en anderzijds omdat we niet tegen een fietspad zijn (zat daarin vervat).
  Wanneer de maskers afvielen hebben we als Schelle Anders duidelijk gesteld dat een doortrekken van de Tuinlei een dwaasheid was en hebben we er ons, in de mate van het mogelijke, tegen verzet.

  Danny Backeljauw

 5. Oei, de voorzitter van Schelle Anders heeft hierop gereageerd. Ik veronderstel dat het Tuinlei actiecomite dan nu ook al zieltjes is aan ‘t winnen voor deze partij? He Koe koek? Of zie ik het misschien weer verkeerd? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.