Goed?

Ik las net in De Schellenaar (dat is het informatieblad van de partij van de groep rond de burgemeester) dat het zo goed gaat met onze Schelse gemeentefinanciën. Een goed rapport dus. Een welgemeende proficiat is op zijn plaats.  Het zal ook morgen nog goed gaan, schrijven ze.  Doe zo verder! Bij een rapport horen ook wat cijfers en die staan ook in De Schellenaar. Alleen maar positief nieuws.
Er staat helaas niet in wat de geplande heraanleg van  de Tuinlei moet kosten. Da’s spijtig.
Maar geen nood. Wij zijn voor u even aan het rekenen geslagen en komen uit op een som van bijna één miljoen euro. Zonder rekening te houden met heraanleg van het eerste stuk (kant Steenwinkelstraat). Door het toenemende verkeer zal ook dat stuk heraangelegd moeten worden en dan moeten we dit bedrag waarschijnlijk verdubbelen.
Eén miljoen, dat is : één schepen + de BTW op riolering + de AGB-besparing + de subsidies van hogerhand waarop geen exact cijfer te plakken valt + de besparing door lagere intresten. Of met andere woorden: alle opgesomde besparingen er in één keer door gejaagd. Het overschot van de gemeenterekening 2011 kunnen we dan misschien gebruiken voor de aanleg van de het eerste stuk Tuinlei. Of zouden we dan onze euro’s twee keer gebruiken in plaats van ze twee keer om te draaien?
Als je ‘t mij vraagt is het in ieder geval een erg dure omleidingsweg. Ik hoop dat het morgen inderdaad nog steeds goed zal gaan met onze gemeentefinanciën.

[Hoe wij aan bovengenoemd bedrag komen kan je lezen in onze reactie op het NV-A-voorstel vanaf p.12, maar neem gerust even de tijd om ook de rest van het document eens door te nemen]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.