Tuinlei – ‘Banaan’ : 700m

Tuinlei-Banaan - 700m

Het is altijd onze bekommernis geweest dat de Tuinlei geen permanente ontsluitingsweg zou worden. Ook het gemeentebestuur van Schelle blijft bij deze bewering. Oh ja, tijdens de werken aan de Steenwinkelstraat zou het meegenomen zijn als de Tuinlei als omleidingsweg kan gebruikt worden. Nee, we zijn daar niet tegen.
Maar het risico dat onze straat voor goed en voor immer een toegangsweg van en naar Schelle wordt is gewoon te groot.
Ik heb er  Google Earth even bijgenomen en de informatie die ik op internet kon vinden over de zogenaamde “Banaan”. De twee samen brachten onstellende feiten aan het licht. Kijk even naar het resultaat van een avondje “plannen over elkaar leggen” (onderstaande links openen in een nieuw venster):
Foto-1 : de ‘Banaan’
Foto-2 : Tuinlei
Foto-3 : van Tuinlei naar ‘Banaan’

Nog even ter herinnering: de “Banaan” is de geplande nieuwe weg van het industrieterrein “Krekelenberg” in Niel via een rotonde aan de Potaardestraat/’s Herenbaan, over de A12 (de bruggen liggen er!), naast het ziekenhuis H. Familie in Reet en zo verder naar  de expressweg in Rumst (Eikenstraat) en naar de E19. Geen onnozel weggetje dus, maar een rasechte verkeersader met snelle verbindingen naar bijna overal (A12, Boom, E19, Antwerpen, enz).

Als we die verkeersader nu eens helemaal netjes zouden uittekenen? Als we dan onze her aan te leggen Tuinlei op dezelfde plannen eens zouden aanduiden (groene lijn)? Hoe groot zou de afstand zijn tussen de Tuinlei en de Banaan (rode lijn)?  Welke weg zou jij kiezen als je van Schelle naar de E19 moest? En welke weg zouden al die GPS-toestellen voorstellen om u van pakweg Mechelen naar Schelle te brengen?
Wel, de afstand van de rode lijn kan je vinden in de titel van dit bericht. De rest van de vragen kan je makkelijk zelf beantwoorden, dacht ik.
De Tuinlei geen ontsluitingsweg? Durft iemand dat zwart op wit op papier zetten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.