RUP: Op ‘t nipperke (en dankjewel)

Eerder schreven we al dat de wijziging van landbouwgebied naar woonuitbreidingsgebied in de Tuinlei niet werd weerhouden in de plannen die het grootstedelijkgebied Antwerpen afbakenen.

In het (negatief)  advies van Vlaroco werd voornamelijk verwezen naar één van de argumenten die ook het straatcomité en de buurtbewoners naar voren heeft gebracht. Ten gevolge van dit negatief advies werd dit stukje uit het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) geknipt.
We wisten natuurlijk wel dat het Vlaroco waarschijnlijk  geen rekening hield met alleen maar  de wensen van een paar mensen uit een straat (alhoewel…). We weten ook allemaal dat succes vele vaders kent….

Maar recent wist een doorgaans goed ingelichte bron ons te melden dat het de laatste dagen en zelfs de avond voor de definitieve beslissing toch nog spannend is geweest. Er blijken onder andere wat telefoontjes heen en weer nodig geweest te zijn om de weegschaal in onze richting te doen overhellen. Als we eerlijk zijn, en dat proberen we toch altijd, mogen we blij zijn dat  het gemeentebestuur ook van mening was dat het woonuitbreidingsgebied in de Tuinlei een zinloos project was. Dank u wel, zeggen we dan. Merci om onze belangen te verdedigen.

Ja,  van mij mogen ze met de pluimen gaan lopen.  Wij vinden vooral het resultaat belangrijk.

Hebben ze onze zieltjes nu gewonnen?
Verre van, zou ik zeggen. Het straatcomité Tuinlei was, is en blijft politiek onpartijdig en distantieert zich van elk pamflet, elke uitspraak of elke website (ongeacht kleur of geloof) die het anders wil doen uitschijnen. Onze straat, zoals ze is, daar ijveren we voor. Niks meer, niks minder. We maken graag melding van alle steun die we kunnen krijgen, maar dat houdt verder geen standpuntinname in zich.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.