Steun van Groen!

groenkrantlogoHet is natuurlijk niet verwonderlijk dat in verkiezingstijden iets meer aandacht wordt besteed aan wat de (plaatselijke) bevolking aangaat. Zo vergaat het ook onze straat. We zijn natuurlijk blij met deze aandacht.
In de infokrant van Groen! Schelle die deze morgen in onze brievenbus stak, staat een artikeltje over de (verworpen) uitbreiding van de Tuinlei-woonzone. In een tweede artikel laat Groen! weten dat ze achter ons staat en ons steunt in ons protest tegen de ontsluiting van de Tuinlei.

Dank je wel, Groen!.

Alle beetjes helpen, denken we dan.
Toch, om alle misverstanden te vermijden, willen we hier nog eens vermelden dat het Straatcomité erg blij is met alle steun, maar weigert  om partij te kiezen voor welke politieke strekking dan ook.
We willen alleen dat onze straat onze straat blijft. Een rustige straat waar bewonersverkeer welkom is, naast de vele wandelaars, joggers, schoolgaande, recreatieve of beroepsmatige fietsers. Een straat waar plaats is voor de vele bordjes die wandelwegen en fietsknooppunten aanduiden. Een straat waar de kinderen nog  kunnen buiten  spelen (óp straat dus).
Wij willen gewoon een straat waar iedereen -ja, dus ook de niet Tuinlei-bewoner- graag komt omdat het er rustig, groen en aangenaam is. We willen een straat waarvoor je kiest als je stappend of  trappend ergens naartoe moet en waar je wegblijft  als met de auto bent.
We zijn er van overtuigd  dat beton, asfalt en doorgaand verkeer ons hierbij niet gaan helpen.

Weet je, eigenlijk hebben we zo’n straat al. We houden van onze straat zoals ze is. U toch ook?

2 gedachten over “Steun van Groen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.