Verkiezingsdrukwerk …

Vorige week viel het bladje “schelle.direct” van CD&V Schelle in onze brievenbus. Helemaal geen vreemd verschijnsel in verkiezingstijden. Zo bij de eerste lezing stond er niets specifiek over onze straat in. Maar bij een tweede lezing, dat wil zeggen, als we even tussen de lijntjes durven lezen dan …

…dan moeten we onze mening toch herzien.
Nemen we even het hoofdartikel over de voorbije Nacht van de Duisternis. Ik lees letterlijk: “280 mensen ontdekten die avond de -gelukkig nog talrijke- natuurplekjes van Schelle.  Als één van die 280 deelnemers kan ik dat beamen en ik wil langs deze weg de organisatoren nog even proficiat wensen.
Eén van die natuurplekjes was namelijk onze eigenste Tuinlei. De wandeling ging langs de buurt-/wandelweg “Hillekensweg” en langs het stukje Tuinlei dat de gemeente wil heraanleggen en aan koning auto schenken. Benieuwd waar volgende jaren de nacht van de Duisternis zal gaan wandelen …

Maar ook binnen in hun magazine vinden we interessante lectuur. Lees je even mee op pagina 5? “CD&V houdt vast aan het STOP principe: eerst de Stappers, dan de Trappers, daarna het Openbaar vervoer en dan  het Privé vervoer (wagen).” Het spijt me, maar het lijkt mij dat wat de Tuinlei betreft, we de woorden eerst en daarna in de letterlijke betekenis moeten lezen. De Stappers en de Trappers hebben even van de Tuinlei mogen genieten, nu is het tijd voor het privé vervoer. De wandelaars, joggers en fietsers moeten nu maar andere wegen opzoeken…
Beide artikels kan je op tuinlei.be integraal lezen (zie Info – In de Pers)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.