Ja, wat nu?

burgerkrant-hoofding Ook OpenVLD Schelle heeft aandacht voor de problematiek van onze straat. In hun ‘Burgerkrant Schelle’ wijden ze een artikel aan de mogelijke ontsluiting met de titel “Tuinlei: wat nu?”
We zijn erg blij met de aandacht die OpenVLD aan onze straat wil schenken en met het feit dat ze onze noden onder de aandacht van de Schelse bevolking wil  brengen. Persoonlijk had ik wel liever wat meer stellingname gezien, maar laten we zeggen dat het gebrek daaraan vooral komt door de gekozen schrijfstijl. Het onderschrift bij de foto maakt al heel wat goed: “Houd de Tuinlei rustig en veilig!”. Het is namelijk precies waar wij voor ijveren.
De redacteur van dienst is er schijnbaar nog steeds van overtuigd dat het de bedoeling is van de heraanleg om een alternatief te bieden tijdens de geplande werken aan de Steenwinkelstraat.

De journalist(e) heeft het goed gezien als hij/zij schrijft dat de bewoners dit met de nodige argwaan bekijken.
In een door burgemeester en twee schepenen goedgekeurd verslag van een vergadering met het straatcomité lezen we immers letterlijk: “De bedoeling is om de heraanleg te beëindigen tegen de heraanleg van de Steenwinkelstraat. Dit kan niet met zekerheid worden gesteld omwille van externe fatoren zoals subsidiëring van overheden, onteigeningen, … ” en: “De heraanleg van de Tuinlei staat eigenlijk los van de werkzaamheden van de Steenwinkelstraat.”

Als  men ons de vraag stelt: “Tuinlei:wat nu?”, dan durf ik ze te beantwoorden met een oproep aan u allen:
Steun ons protest, los van politieke partij of overtuiging. Laat je stem horen. Vertel iedereen dat je van de Tuinlei houdt zoals ze is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.