Politiek

Onze politieke partijen stoppen op geregelde tijdstippen een informatieblaadje met hun gedachtengoed in onze brievenbus. De heraanleg van onze straat blijkt toch belangrijk genoeg te zijn om er af en toe een paar woordjes aan te wijden en daar zijn we blij om. In sommige gevallen wordt er met een grote bocht omheen gereden. Figuurlijk dan. In die gevallen begrijpen we dat. Het blijft politiek, nietwaar.
Recent vonden we de Tuinlei terug in een artikel in de Burgerkrant (Open VLD) waarin ook zij het standpunt innemen: fietspad ja, heraanleg nee . In een ander artikel hekelen ze de ontoegeeflijke houding van ons gemeentebestuur.
Op de jaarmarkt werd aan NVA Schelle duidelijk gemaakt dat ook de Tuinlei-problematiek leeft onder de Schellenaren.
En in hun artikel over het bos “Van den Bosch” schrijft CD&V letterlijk dat “overbodige straatverharding vervangen wordt door groen“. Vandaar de 1 miljoen euro kostende landingsbaan die men naast het bos en het fietspad wil aanleggen?
Laat ons hier nog maar eens duidelijk maken dat we politiek volledig kleurloos willen zijn.
Maar we willen ook een beroep doen op de goede voornemens van de (oppositie-)partijen. Tegen de heraanleg? Bezorgd om de toekomst van de Tuinlei? Laat het blijken, niet alleen in pamfletten of op jaarmarkten, maar ook op de momenten die er echt toe doen.

En nogmaals: We willen gerust de overlast dragen van een tijdelijke omleidingsweg tijdens de werken aan de Steenwinkelstraat. Ongeacht hoe lang ze ook mogen duren. Maar daarna willen we gewoon onze straat terug.

Ondanks alle meningsverschillen en soms harde woorden, wensen we jullie allen onverkort en welgemeend een fantastisch, gelukkig en vooral gezond 2012 !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.