ATV-3

ATV had reeds eerder een item gewijd aan de Tuinlei : http://www.atv.be/item/heibel-om-tuinlei
Het voorbije weekend (10/10/11) werden we ook vernoemd in het kader van de verkiezingen 2012:  http://www.atv.be/item/gemeentetour-schelle-0

En toen dacht men bij Fluctus (lees: gemeentebestuur Schelle): Hmm, misschien hebben we toch liever niet dat het straatcomité van de Tuinlei ook een standje op de jaarmarkt heeft.
Maar ja, we hebben ze al de toelating gegeven.
Weet je wat? We geven ze  een plaatsje dat zo ver mogelijk buiten het normale parcours valt en toch op zo’n manier dat ze nog op de jaarmarkt staan.

Maar dat hadden ze nu net niet moeten doen. Zelfs ATV achtte dit feit belangrijk genoeg om het in hun nieuws te brengen. Bekijk het hier: http://www.atv.be/item/bewoners-tuinlei-weer-boos-op-gemeente

Voor alle duidelijkheid: Het jaarmarktstandje was een idee van het straatcomité, de groep mensen die ook onze straatfeesten organiseren. Het was en is nooit de bedoeling geweest om op de jaarmarkt actie te voeren, zelfs geen pamflet uit te delen. Het straatcomité EN de actiegroep Tuinlei vinden dat een jaarmarkt er is om samen te feesten, niet om protestacties te gaan voeren of  om mensen met hoge discussies te proberen te overtuigen van hun gelijk. Misschien dacht ons gemeentebestuur dat we andere bedoelingen hadden, maar dat misverstand had snel de wereld uitgeholpen kunnen zijn met een telefoontje of een mailtje. Ook wij vinden praten nog altijd belangrijk. Maar als je steeds tegen dovemansoren moet praten, en zelfs een compromis onmogelijk blijkt, dan begrijp ik dat je op een gegeven moment praten niet meer bovenaan op je agenda zet.

Maar zaterdag gaan we dus feesten. Ongeacht je idee of overtuiging wat er met de Tuinlei moet gebeuren: ga op de jaarmarkt gerust even op zoek naar de gele oldtimer caravan. Kom langs voor een hapje of een drankje. Maak er een leuke dag van en spaar de hoogoplopende discussies en meningsverschillen voor een geschikter moment.

Het straatcomité verwelkomt je graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.