Belang-rijk

In onze buurt is iemand die blijkbaar onze mening niet deelt. Dat mag natuurlijk. Maar het overschilderen van onze protestborden is niet alleen een redelijk flauwe manier om dit te laten blijken. Het is ook eerder laf, want redelijk anoniem. Het is op Buy Propecia Online die manier niet mogelijk om hem of haar van wederwoord te dienen of onze standpunten te verduidelijken. Toch langs deze weg nog een poging. Met deze actie wil de anonieme schilder blijkbaar laten weten dat het actiecomité Tuinlei vooral aan haar eigen belang denkt. Voor een stuk is dat natuurlijk zo, we zijn immers onmiddellijk betrokken. Volgens mij is daar niets mis mee. Het is voor dergelijke gevallen dat de Raad van State trouwens is uitgevonden. Maar onze acties zijn ook in het belang van onze mysterieuze Schellenaar (?) en zijn buren of familie.  Ja, ook in uw belang, lieve lezer.

De heraanleg van de Tuinlei zal zo’n slordige 1 miljoen euro kosten, of omgerekend  325 onnodige euros per gezin; of 125 euro per kop (ongeacht de leeftijd); of, voor wie graag in verkeersbelastingen rekent: 250 euro extra ‘taks’ per  auto met een Schelse eigenaar.

De heraanleg zal, volgens een studie uitgevoerd op vraag van de gemeente, in totaliteit 40% meer verkeer aantrekken. Laten we elkaar goed begrijpen: het gaat om bijkomend verkeer, bovenop het verkeer dat nu reeds door  Schelle rijdt. Die 40% extra verkeer komt ergens vandaan en gaat ergens naartoe. Ze blijft niet alleen in de Tuinlei. Misschien wel door uw straat?

De Tuinlei wordt in alle seizoenen en in nagenoeg alle omstandigheden, frequent gebruikt door fietsers, wandelaars, joggers en andere recreanten. Ongetwijfeld passeren er ook dit jaar weer enkele wandel- en zoektochten. Het succes van het fietsknooppuntennetwerk kunnen wij op de voet volgen. Allemaal van harte welkom, trouwens. Meer zelfs, we zijn fier dat onze straat jullie uitverkoren recreatiedomein is. We denken dan ook aan jullie veiligheid als we van onze straat geen autostrade willen laten maken. Was het ook niet onze huidige bestuursmeerderheid die zo graag uitpakte met Schelle, groene gemeente? Misschien moeten we dan maar kiezen voor groen asfalt?

We zijn ook in goed gezelschap:

Ik denk dat je  het straatcomité Tuinlei bezwaarlijk van eigenbelang kan beschuldigen als de gemeente Aartselaar vindt dat ze hun deel van de Tuinlei voor alle (auto)verkeer moeten sluiten als Schelle zijn plannen doorzet. In dat geval is het miljoen van hierboven ook nog eens volledig nutteloos geworden.

Als ook Niel een bezwaarschrift ingediend heeft en als het moet ook verdere stappen wil ondernemen, dan zal dit toch niet zijn voor Buy Levaquin Online Pharmacy No Prescription Needed de mooie ogen van het handjevol dwarsliggers van de Tuinlei, vermoed ik.

Als het provinciebestuur Buy neoral online van  Antwerpen, waarvan ons gemeentebestuur op een onbewaakt moment  al eens  durft te beweren dat ze er een voetje voor hebben, toch liever geen subsidies uitkeert voor de heraanleg van de Tuinlei, dan zal dit toch niet zijn omdat zij het belang wil steunen van enkele protestschilders. Of wel?

Lieve schilder met het andere gedacht, laat gerust uw (liefst waardige) commentaar hier (op www.tuinlei.be) achter. Ook dat kan trouwens anoniem. Start, wat mij betreft, een eigen facebookgroep of een politieke partij. Als je het echt niet kan laten, moet je onze borden maar blijven overschilderen. We hebben nog wel enkele bussen verf in voorraad. Maar als je ons wil overtuigen, dan vrees ik dat je met sterkere argumenten zal moeten afkomen.

4 gedachten over “Belang-rijk”

 1. De waarheid kwetst. Dit is nog maar eens bewezen. Vanavond 2.8.2011 werd het kersverse bord met de tekst ” Officiele studie voorspelt 40% extra verkeer door centrum Schelle” weer eens vernield. Laf is een zwak woord voor zulke actie.
  Om bij de feiten te blijven…
  Het gemeentelijk luik Schelle van het mobiliteitsplan Rupel kan je vinden op deze website http://www.tuinlei.be. Deze studie werd mede besteld door de gemeente Schelle. In de conclusie op pagina 8 lezen we : ” Het is NIET wenselijk om Tuinlei om te vormen tot ‘lokale ontsluitingsweg’. Enerzijds genereert Schelle niet zo veel verkeer zodat 1 ontsluitingsweg voldoende is. Anderzijds zou de nieuwe ontsluitingsweg meer gemotoriseerd verkeer aantrekken”.
  Wat hebben wij vandaag geleerd :
  1) de waarheid kwetst in de vorm van onweerlegbare feiten
  2) geen moeite is te veel om de Tuinlei monddood te maken of te intimideren.
  3) Rob liegt wanneer hij in het propagandablad van de gemeente, en elders, verkondigt dat de Tuinlei steeds een lokale ontsluitingsweg was.

 2. Over liegen gesproken, vorig jaar toen hij de heraanleg verdedigde in de gemeenteraad stelde hij dat dit alles broodnodig was voor Schelle en dit volledig kaderde in het bestaande intergemeentelijke mobiliteitsplan. Juist ja, en de wereld is een kubus. Hij vond het overigens niet eens nodig om deze opzettelijke misleiding van de ganse gemeenteraad recht te zetten. In tegendeel, alle stukken liggen namelijk ter inzage dus zij hadden zich maar beter moeten informeren (de sukkels). Wie voor bedrig kiest, weet dus op wie stemmen in 2012.

 3. Ter verduidelijking, die stemming heeft dus plaatsgevonden op basis van het moedwillig verstrekken van foutieve informatie. Op basis van een document dat niet bestaat (intergemeentelijk mobiliteitsplan dat de Tuinlei heraanlegt)… Allemaal geen probleem in Schelle, maar zij die opkomen voor hun rechten ‘gijzelen’ de gemeente volgens de gele propagandogids van de gemeente. Trouwens, ook recent keurde de gemeente het intergemeentelijk mobiliteitsplan nog goed waar alweer de heraanleg van de Tuinlei niet in staat omdat die een overtreding is tegen de kammenstructuur (die wij dus zelf wel goedkeuren). De Tuinlei doen wij gewoon ‘off the record’. Terwijl Niel en Aartselaar (en de Provincie) nog steeds tegen zijn, regelen wij alvast de grondinnames. Zo te zien alweer een mooie slag om thuis te halen.

 4. Bob, volgens mij smoorde gij echt teveel wiet kerel. Dat gebral van u van hier boven kan niemand volgen. Ge ziet zelf de klepel niet hangen volgens mij. Blijf van diene dope gast. Blijft der af, ik zeg het voor uw eigen goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.