Omgekeerd

In het infoblad van Schelle van januari/februari 2011 schreef onze burgemeester dat het «spijtig zou zijn mocht één straat de rest van de gemeente gijzelen». We vinden het belangrijk dat alle Schellenaren de kans krijgen op een correcte kijk op de zaken. Omdat wij helaas niet kunnen beschikken over een spreekbuis  zoals het gemeentelijk informatieblad, moesten we dit doen door middel van een pamflet in elke brievenbus van Schelle. Het zal de bewuste Schellenaar niet verbazen dat de reacties overwegend positief waren.

Meer zelfs… iemand suggereerde dat het toch «niet fair is dat één straat moet opkomen voor een blijvend leefbare situatie die vele bewoners aanbelangt». De sympathisant laat ook weten dat ze mee actie wil voeren. Waarvoor onze dank. Alle steun is meer dan  welkom.

Toch even terugkomen op die ene zin. Hij werpt immers terecht een gans ander daglicht op de zaak. Het is uiteraard niet zo dat de bewoners van de Tuinlei de ganse gemeente wil gijzelen. Wel nee. Het is net omgekeerd. Onze straat komt op voor het belang van alle Schellenaren, hun kinderen en hun (achter)kleinkinderen. Doordat ook de gemeentebesturen van Niel en Aartselaar bezwaar aantekenden, weten we dat we op de goede weg zitten en ook in het belang van onze buurgemeenten actie voeren.

Als je wil meehelpen om enkele belangrijke Schelse dorpszichten te bewaren, laten dan gerust van je horen. Het kan via  moderne communicatiemiddelen als email,  reacties op www.tuinlei.be of op facebook , maar ook mondeling of per brief aan al wie het wil horen of lezen. Of kom even langs voor een wandeling of een fietstocht door onze straat. Breng je fototoestel mee en maak een foto van alweer een  dorpszicht dat binnenkort dreigt te verdwijnen. Een mooie herinnering om later samen met je (klein)kinderen over weg te dromen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.