Ongelijke strijd

David en GoliathOngewild zijn we verwikkeld geraakt in een strijd met ongelijke wapens. Het actiecomité Tuinlei kan geen gebruik maken van de gemeentelijke informatiekanalen om haar mening aan iedereen duidelijk te maken. Om de acties te bekostigen moeten we zelf in onze geldbeugel tasten. We werden er echt niet blij van toen onze burgemeester aan alle Schellenaren liet weten dat wij met onze straat een ganse gemeente gijzelen. Iets wat we absoluut ontkennen, natuurlijk. Gijzelen? Nog niet bijna! Eerlijk gezegd voelen wij ons zelf geviseerd: “Als  jullie tegen de heraanleg van de Tuinlei blijven, zal de ganse gemeente jullie daarvoor veroordelen en met de nek aankijken!”
Misschien was het woordgebruik van de burgemeester een beetje ondoordacht en snel neergepend tijdens de hetze van de waterproblemen, maar zouden we dan mogen hopen op een verontschuldiging of rechtzetting in het volgende infoblad? Wat denk je zelf?

Maar sinds David en Goliath weten we dat het geen reden is om op te geven en dat we moeten blijven strijden voor de goede zaak. En dat doen we ook.

Misschien heb je jezelf al afgevraagd wie er nu eigenlijk last zal ondervinden van de heraangelegde Tuinlei? Da’s toch een goede zaak voor de verkeersdoorstroming in Schelle? Wel, ‘t is niet waar en dat willen we kenbaar maken.

En daarom
– kan je deze week een pamflet in de Schelse brievenbussen vinden met enkele van onze standpunten
– kan je hier het onderzoek vinden dat Schelle heeft laten voeren en ons gelijk bewijst
– kan je hier de mobiliteitsplannen van 2000 en bijwerking ervan (2010) vinden die aantonen dat er over de Tuinlei als ontsluitingsweg helemaal niet gesproken wordt.
– kan je hier ons bezwaarschrift terugvinden. Helaas kunnen we de vele andere bezwaarschriften waar we kennis van hebben, om privacyredenen niet publiceren.
– Is het belangrijk om te weten dat ook de betrokken gemeenten Niel en Aartselaar bezwaar hebben aangetekend. Van verschillende politici weten we dat ook zij deze heraanleg als onnodig en onzinnig beschouwen. Spreek ze er gerust over aan.
– kan je steeds om extra informatie vragen via de site www.tuinlei.be, via mail [email protected] of via een reactie op onze facebookpagina “Tuinlei te Schelle” (om langs die weg te reageren moet je ons wel eerst ‘leuk  vinden’ 😉

2 gedachten over “Ongelijke strijd”

  1. een mars door te straten in schelle en stoppen aan de burgemeester zijn huis enz… met politie begeleiding wij gaan zeker al mee want wij steunen jullie de gemeente denk eerst aan bouwen bouwen en nog eens bouwen en dan pas aan de kinderen enz… groeten

  2. Beste Carl,

    Hartelijk dank voor je reactie.
    Alle steun wordt in dank aanvaard.
    We zullen je voorstel om een mars te houden zeker in overweging nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.