Positieve reacties

Tot op heden heb ik alleen nog maar positieve reacties gekregen over de informatieavond die het straatcomité voor de straatbewoners organiseerde. Er werd een -al zeggen we het zelf- schitterende presentatie gegeven waarin een overzicht gegeven werd van het ganse “Tuinlei-dossier”. Het ontstaan van het straatcomité en onze activiteiten kwamen aan bod, maar ook de acties rond het RUP en natuurlijk het ganse verhaal in verband met de heraanleg van onze straat. Je kon er de plannen inkijken zoals ze momenteel gekend zijn en natuurlijk werd er  deskundige uitleg bij gegeven. Voor velen was het een verrassing om te horen dat de aanleg van de “boven-Tuinlei” los blijkt te staan van de heraanleg van de “beneden-Tuinlei”.

Inderdaad, minstens tijdens de werken in de Steenwinkelstraat, maar ongetwijfeld ook lang daarna, zal onze rustige straat omgetoverd worden in een lange, brede doorgangsweg waar het verkeer slechts gehinderd zal worden door … tja … door niks eigenlijk … tenzij er een juist een ongeval gebeurd zou zijn.

Naast het doorspelen van informatie,  was ook onze bedoeling om  meer mensen warm te maken voor ons  ideaal, ideeën te sprokkelen en nieuwe (actie)bronnen aan te boren. En of we hier in geslaagd zijn ! Je hoort er later ongetwijfeld meer over. De informatie stroomde duidelijk in twee richtingen. Waarvoor dank.

We danken ook graag de mensen van het jeugdhuis Sjatoo Schel omdat ze bereidwillig hun infrastructuur ter beschikking wilden stellen, zonder daarom een standpunt in te nemen. We bleven dan ook graag nog even napraten bij een pintje ten voordele van hun werkingskas.

7 gedachten over “Positieve reacties”

 1. Ik woon zelf in de Steenwinkelstraat en voor mij is het belangrijk om onze landelijke gemeente, waarover onze burgemeester zoveel promotie voert, landelijk te houden. De oorspronkelijke bedoeling was om in de Tuinlei een behoorlijk fietspad aan te leggen ter verbinding met de Matenstraat in Niel. Al wat we hier verkregen hebben is een vol met putten liggende afgebakende strook van de rest van de zandweg. Ik neem aan dat het doorgaande verkeer een uitweg kan vinden tijdens de werken via de reeds aangelegde Fabiolalaan die hiervoor beter geschikt is. Laat ons onze groene, rustige zonnegemeente.

 2. Ja Diane, ik ben het met u eens, maar je moet begrijpen dat een fietspad grote strategische waarden heeft waar je mee kunt scoren onder de bevolking.
  Je legt ze dus pas aan als het je goed uitkomt.
  Er had 10 jaar geleden al een goedkoop fietspadje kunnen liggen, maar dat is je kruid verschieten wanneer dat niet nodig is.
  Nu er een compleet absurd plan voorligt om de Tuinlei te ontsluiten naar twee gemeentes die daar helemaal niets van willen weten, heb je zo’n mooi fietspad natuurlijk nodig om mee te schermen, dus nu kan dat er wel komen!
  Zij die nu het ontsluitingsplan zouden durven afschieten, kelderen ook gelijk dat fietspad met een hoop kritiek als gevolg. In politieke termen heet dit een win win situatie.
  Ga zoals ons maandagavond 14-06 ook even in het gemeentehuis naar het nieuwe plan kijken van de heraanleg van de Tuinlei. Zeg hen ook even dat die lap asfalt naast de kleiputten eigenlijk niet zo’n goed idee is omdat dit voor de grootste verkeersproblemen gaat zorgen in de toekomst.
  Geloof mij, het antwoord zal u na het lezen van dit verhaaltje bekend in de oren klinken.

 3. Blijkbaar was er op de gemeenteraad van Schelle geen enkele politieke fractie tegen het verharden van het bovenste gedeelte van de Tuinlei. Geen enkele tegenstem naar ik hoor zeggen.

  Zijn deze gemeenteraadsleden dan ook onbekwaam of dienen zij zoals het trouwens hoort het algemeen belang van alle Schellenaren ?

  Het verharden van het bovenste gedeelte van de Tuinlei is een goede zaak voor vele Schellenaren.

 4. De meeste Schellenaren kunnen enkel voortgaan op de info die ze krijgen van het infoblad van de gemeente Schelle en partijgebonden publicaties. Wie beter ingelicht is weet dat deze werken uitgevoerd worden met een verborgen agenda die helemaal niets te maken hebben met de nakende werken in de Steenwinkelstraat. (KMO-zone moet namelijk een ontsluiting naar de hoofdwegen hebben…) In 2012 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en tot dan zal je daar ook geen woord over vernemen. Ook de Steenwinkelstraat zal niet aangepakt worden voor de verkiezing want dit zou uiteraard geen al te beste gevolgen hebben op het kiezerspubliek. Geen enkele gemeente legt een peperdure ontsluitingsweg aan om een tijdelijk probleem op te lossen, zeker niet in tijden wanneer zowat elk gemeentebestuur met zin voor verantwoordelijkheid de tering naar de nering zet en enkel noodzakelijke kosten doet.
  Op geen enkel moment heeft Schelle problemen om verkeer uit de dorpskom te krijgen en heeft dus absoluut geen nood aan een bijkomende ontsluitingsweg naar de A12 en later ook de “banaan”. Het tegendeel zal blijken wanneer blijkt dat o.a. Hemiksemnaren door hebben dat de Tuinlei een alternatief is voor hun normale route via de Cleydaallaan en door de Schelse dorpskom zullen rijden. Extra verkeer dus door Schelle.
  Zijn de Schelse gemeenteraadsleden dan fout ?
  Dat moeten zij voor zichzelf maar uitmaken als ze de gevolgen zullen zien en ondervinden van hun al dan niet opgelegde “ja-stem”. Naast een kritische bedenking van Open-VLD stelde geen enkel gemeenteraadslid kritische vragen omtrent de essentie van deze werken, namelijk de noodzaak om ze uit te voeren en de mogelijke alternatieven. Op dit moment is de Tuinlei een erg geliefde woonplaats en straat langswaar menig fietser, wandelaar en jogger zijn regelmatige route gaat. Schelle wil zich profileren als landelijke, fietsvriendelijke en veilige gemeente. Niettegenstaande dat kiest het gemeentebestuur ervoor dit gebied op te offeren.
  Een fietspad had er al tientallen jaren eerder moeten liggen en de erbarmelijke staat van de boventuinlei is enkel het resultaat van bewust niet onderhouden van deze weg door de gemeente. De verbetering van deze straat in de stijl van bijvoorbeeld de Zinkvalstraat zou meteen een goedkope oplossing bieden voor zowel de staat van de weg en de tijdelijke oplossing voor de werken in de Steenwinkelstraat. (bv TIJDELIJKE eenrichtingsweg in samenspraak met de buurgemeenten). Enkele versmallingen, zone 30 in een klein gedeelte en enkele aanplantingen zijn slechts flauwe maatregelen om de bittere pil van de betwiste werken door de keel van de bewoners te krijgen. Fietsers, joggers en wandelaars zullen trouwens samen hetzelfde fietspad moeten gebruiken. (toppunt van veiligheid op een ontsluitingsweg…)
  Zowel buurgemeente Niel als Aartselaar zijn hevig gekant tegen deze eigenzinnige egoïstische aanleg van een ontsluitingsweg omdat deze in strijd is met de eerder gemaakte afspraken onder de Rupelgemeenten, de “kammenstructuur”, waarbij elke gemeente zijn ontsluiting heeft naar de A12.
  Voor Hemiksem is dit de Cleydaallaan, voor Schelle de Steenwinkelstraat en voor Niel de Matenstraat. Zonder overleg met de buurgemeenten wil Schelle zijn verkeer op de Matenstraat doen uitkomen (grondgebied Niel en Aartselaar). Volgens de burgemeester gaat het hier trouwens niet om een ontsluitingsweg ook al zal men alle verkeer tijdens en na de werken in de Steenwinkelstraat langs de Tuinlei richting A12 sturen. Tijdens de drukste momenten is het nu al een probleem voor fietsers en automobilisten om de Matenstraat over te steken of op te rijden. Je hoeft geen Latijn gestudeerd te hebben om te weten wat daar zal gebeuren als Schelle zijn verkeer langs de Tuinlei naar de Matenstraat stuurt. Ook daar hebben alle bewoners de zwarte vlag uitgehangen omdat ze weten dat ze na de uitvoering van de werken permanent met een file voor hun deur zitten. Zijn zij egoïstisch ? Hebben onze bewindslieden zich goed geïnformeerd en hebben zij zelf ooit deze weg gebruikt tijdens de ochtend- en avondspits. Waarom zijn zij nu plots overtuigd van de noodzaak van een goed fietspad terwijl dit vroeger nooit het geval was? (er gebeurden trouwens nooit ongevallen; wel regelmatig lekke banden ten gevolge van gebrek aan onderhoud door de gemeente) Aan de blokken die op de weg liggen durft het gemeentebestuur zelfs geen verkeersbord plaatsen om aan te duiden dat het daar om een fietspad gaat…
  Zijn wij egoïstisch als we de aanleg van een nieuw mooi fietspad toejuichen en geen probleem hebben met tijdelijke hinder tijdens de werken in de Steenwinkelstraat ? Zijn wij tegen het “algemeen belang” als wij protesteren tegen de verkwisting van Schels belastingsgeld voor buitensporige uitgaven voor een nieuwe ontsluitingsweg die niet eens nodig is ?

 5. Val jij nu zelf niet in slaap als je dat gemelk van uw zelf allemaal leest ?
  Man, man, man… wat een aftandse visie.
  Het is duidelijk dat jij geen latijn gestudeerd hebt.

  Wees eens duidelijk zou ik zeggen.

  Ja, jullie zijn egoistisch.

  We zullen eens zien vanaf dat de baan er ligt hoeveel bewoners van uw straat de weg zullen gebruiken….

  Laat de aannemer maar snel komen zou ik zeggen!
  Groeten van Bob de Bouwer.

 6. Ook Bob, door ettertjes zoals jij en kiekes met een zelfde gedachtengoed als jij gaat onze wereld nog sneller naar de haaien dan hij nu al bezig is met naar de verdoemenis te gaan. Laat ons ineens alles vol beton en stenen plavijen. Echt belangrijk hoor, nog ne weg erbij, dan zijde 2 minuten rapper in Boom dan dat je nu bent. Wauw, flink!

 7. De visie van Ook Bob is vrij duidelijk. Wanneer het hem en enkele anderen goed uitkomt om een rustige buurt te doorkruisen met een drukke verbindingsweg, dan is het niet meer dan normaal dat de bewoners aldaar dan voor altijd hun rust, wooncomfort en levenskwaliteit maar moeten inleveren.
  En wij zijn de egoïsten.
  Hoe simpel van geest kun je zijn?
  Gelukkig weet ik al lang wie Ook Bob in werkelijkheid is en dat verklaart natuurlijk veel. Er zijn verzachtende omstandigheden. Van een psychopaat mag je namelijk niet verwachten dat hij andere mensen begrijpt, tenzij het hem goed uitkomt natuurlijk.
  Als je zijn commentaren hier leest, is hij ook nog eens een slecht verliezerke. Man, man, man…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.