Informatie

Maandag 16/01 starten de werken aan de Steenwinkelstraat. Vanaf 30/01/2017 zal deze straat aan twee kanten afgesloten worden. Ze zal dan niet meer gebruikt kunnen worden als ontsluitingsweg.
De Tuinlei is pas klaar in maart. Wil dat zeggen dat de Tuinlei dan toch niet nodig was als omleidingweg?

Printscreen Facebookpagina Gemeente Schelle

We weten het niet. Want informatie en communicatie is nu eenmaal geen prioriteit voor ons gemeentebestuur. Ik vind alleszins niets, nada,nihil terug over deze werken op schelle.be.
Op de facebookpagina al evenmin. Of toch: iemand vraagt hoe het nu eigenlijk zit. Hij heeft blijkbaar wel iets gevonden. Maar ik vrees dat dit ondertussen achterhaalde informatie over vorige werken betrof. Even goed. “Je kan best eens mailen naar de bevoegde dienst,”  is het antwoord. Is het dan de bedoeling dat we allemaal individueel onze vragen beginnen te e-mailen? Want dat er een pak vragen zullen zijn, dat laat zich raden.

Een lid van het schepencollege van Niel laat ons weten dat ze al wel geruchten hebben gehoord, maar officieel eigenlijk nog van niets weten. Hmmm, is Niel dan geen betrokken partij?

Iemand trouwens een idee of de busreizigers verwittigd zijn? Immers bus 183 (Niel – Aartselaar – Groenplaats) zal minstens een jaar lang niet meer door Schelle rijden en vermoedelijk ook niet meer van en naar Niel. Of ik daar zeker van ben? Neen. Ik kan er nergens iets van terugvinden. Ook niet op de site van De Lijn. Ik moet me beroepen op de woorden van onze burgemeester.

Tijdens de recente informatievergadering voor de bewoners van de werfzone kwamen wel meer vragen naar boven. Zoals hoe het nu moet met mensen die verpleegkundige zorg moeten krijgen. Of waarom de mensen van de bloemenwijk niet waren uitgenodigd? En worden de andere Schellenaren ook op enige wijze geïnformeerd? Blijkbaar niet dus. Als je wil aantonen dat je dorp zichzelf vastrijdt als plots de belangrijkste straat wordt afgesloten, dan is er volgens mij geen betere manier te vinden.

Ik vraag me af of de hulpdiensten op één of andere manier op de hoogte worden gehouden. Oeps, toch niet vergeten zeker?

Oh, ja. Er wordt aan de bewoners rond de werfzone nog een kleine receptie aangeboden door het gemeentebestuur om “positief en begripvol tegen de werken aan te kijken”.  Tja.
Ik denk trouwens dat ik de beide bolletjes zal aankruisen 😉

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.