Genegeerd

negeerEind mei zonden wij een brief naar het gemeentebestuur van Schelle en een kopie naar Niel, Aartselaar en ook naar alle politieke partijen die een zitje hebben in de gemeenteraad van Schelle. Ook diegene die als onafhankelijke zetelen. We zonden hem per e-mail én ook nog eens met de goede ouderwetse brievenpost.

Als jouw adres “in kopie” of “in CC:” staat, dan mag je dit interpreteren als “ter informatie”. Je wordt dus niet verondersteld om zelf actie te ondernemen. Dat weten we wel. Maar stiekem hadden we toch wel ergens wat reactie verwacht. Al was het maar een  vermelding of een bericht van ontvangst. Of voor mijn part zelfs een ronduit negatief antwoord.

Niet dat onze verwachtingen erg groot waren, maar totaal geen enkele reactie? Nul. Nada. Niks. Ja, we zijn een beetje ontgoocheld.

Ondertussen zijn de werken aan de boven-Tuinlei van start gegaan.
Maar we hebben een heel sterk vermoeden dat er helemaal niet gewerkt wordt volgens de afspraken die met Niel, Aartselaar en de provinciegouverneur zijn gemaakt. Voor zover wij in dit stadium kunnen nagaan werkt de aannemer met de plannen voor een definitieve aanleg en is er dus helemaal geen sprake van “binnen de zate van de buurtweg” (punt 2) of een “tijdelijke weg” (punt 3b en punt 4).  Meer zelfs. Het lijkt er op dat men de weg wenst aan te leggen zoals het in hun hoofden zat in 2010, zonder rekening te houden met wat dan ook.

We zijn er van overtuigd dat niet alleen wij, maar ook onze buurgemeenten én de provinciegouverneur zich erg genegeerd voelen door ons Schels gemeentebestuur.

Alweer een mooi staaltje van hoe ons gemeentebestuur denkt en handelt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Lees hier de betreffende brief: https://tuinlei.be/wp/wp-content/uploads/2016/08/Tuinlei-geen-bezwaar.pdf
en de overeenkomst: https://tuinlei.be/wp/wp-content/uploads/2015/10/Overeenkomst-Tuinlei.pdf

Een gedachte over “Genegeerd”

  1. Dat gevoel kennen wij in de Leopoldstraat in Schelle ook heel goed. Al jaren vragen wij om op ons woonerf maatregelen te nemen om het verkeer te verminderen en minstens af te remmen.

    Nu heeft de gemeente paaltjes geplaatst. De paaltjes staan op 5 cm van de gevels van de huizen en hebben dus geen enkele functie. Ze hebben leuke bijnamen als ‘uitlachpaaltjes’ of ‘Schelse middenvingertjes’, maar eigenlijk is het in- en intriest dat een gemeentebestuur zo met de zorgen van inwoners omgaat.

    We leven met jullie mee. Kom gerust eens (liefst te voet of met de fiets) buurten in de Leopoldstraat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.