Doortrekking Tuinlei: stand van zaken

Begin januari werd een vergadering belegd met een afvaardiging van het straatcomité en het gemeentebestuur. Uit dit gesprek is gebleken dat de heraanleg van de Tuinlei wordt losgekoppeld van de werken in de Steenwinkelstraat, hoewel dit initieel als reden voor de heraanleg van de Tuinlei werd opgegeven door het gemeentebestuur. De Tuinlei zou dan zogenaamd als ontsluitingsweg dienen tijdens de heraanleg van de Steenwinkelstraat.  Deze werken zijn momenteel gepland voor 2010-2011.

Toch blijven de plannen voor de heraanleg van de Tuinlei ongewijzigd. Oorspronkelijk zou enkel het bovenste gedeelte (wat nu de zandweg is) worden heraangelegd. De voorbereidingen hiervoor (onteigeningen, verbreding van de Wullebeek op de grens met Niel, voorstudies, enz…) zijn al volop aan de gang, wat aangeeft dat het gemeentebestuur vast van plan is om het ganse project door te drukken

Bedoeling is een breed fietspad aan te leggen en een rijbaan te voorzien waar twee vrachtwagens elkaar kunnen kruisen. In een later stadium zou dan ook het onderste gedeelte van de Tuinlei (waar wij wonen) heraangelegd worden. Mogelijk zou het fietspad naar de andere zijde van de straat verplaatst worden. Meer informatie  kon het gemeentebestuur ons nog niet geven.

Door deze ingrepen wordt onze rustige straat onherroepelijk omgetoverd tot een drukke doorgangsweg. Veel automobilisten zullen onze straat als alternatieve uitvalsweg gaan gebruiken. Joggers, wandelaars, fietsers zullen plaats moeten ruimen voor het toenemend autoverkeer.

De vraag is of jullie hiermee kunnen leven? Vanuit het straatcomité is het de bedoeling om zoveel mogelijk druk te blijven uitoefenen  op het gemeentebestuur om snelheidsvertragende ingrepen aan te brengen om te vermijden dat onze straat wordt omgetoverd in een snelweg. Alle suggesties hieromtrent zijn welkom. Voorstellen en opmerkingen kunnen gepost worden op volgend adres : Tuinlei 67, via onze emailadres [email protected] of via de website : www.tuinlei.be. Jullie reacties zullen gebundeld en overgemaakt worden aan het gemeentebestuur.

zie informatiebrief van het straatcomité aan de bewoners van de Tuinlei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.